søndag 30. juni 2013

Bilder 26. Juni

Her er vi ved Beach resorten og spiste frokost torsdag før vi reiser videre til Miami

Bilder 26. Juni

Som dere ser av bildene (ihvertfall de av dere som har greie på de, jeg hadde ikke sett at de var helt spesielle hvis ikke Øivind sa i fra), så er det penge sterke mennesker som er her.

Her er bilene på rekke og rad fra høyre til venstre:

Ferrarri, Bently, Corrvette, Masserati eller Asten Martin, Ferrarri

Oppsummering av våre dager i Orlando


Orlando er EN stor fornøyelses park og det til gangs. Det er et kjempe sted for barnefamilier. Men for slike som Øivind og meg som gjerne ville inn på forskjellige steder bare for å ha vært der og se LITT av det som er, ble ikke Orlando slik vi hadde vi trodde det skulle bli. Vi syntes det burde være et alternativ for de som vill være en halv dag eller bare noen timer. Det kunne godt vært noen restriksjoner når på døgnet disse billettene kunne brukes, men de finners enn så lenge ikke. Så etter å ha vært der i 3 hele dager syntes vi det var greit å reise videre. Det er et pengesluk så det går mye penger for en familie her. Hadde vi visst det vi vet nå, hadde vi prioritert å reise andre steder i istedenfor å bruke 3 dager her.

Dette er en by vi ikke reiser tilbake til hvis en ikke kommer hit med noen barnebarn :-)

lørdag 29. juni 2013

25. juni - Orlando

Ja, i dag er siste dagen vår i Orlando. I går  24 juni gikk hele dagen med til Outlet og en tur tilbake til Point Orlando på kvelden hvor vi fant en hyggelig restaurant som vi spiste middag. I dag har vi tatt en kjøre tur med bilen på dagtid litt rundt omkring bla. en tur ned til Sentrum av Orlando. Nå skjønner vi hvorfor folk har spurt oss hva vi skal ned dit og gjøre , det er jo her ved Point Orlando det skjer sier de hele tiden. Da har vi svart at vi gjerne vil se litt av sentrum og livet med restauranter og uteliv. I sentrum av Orlando by er det kun finans og andre kontorbygninger og en gate med restauranter og natt klubber, som de på informasjonen på vårt hotell mente kanskje ikke var oppe på mandager. Så når vi først har reist ned til sentrum og sett, er vi glad for at vi ble ved Point Orlando i går kveld.

Vi har hele tiden trodd at vi bodde litt utenfor der hvor ting skjer, men nå har vi skjønt at vi bor egentlig midt i smørøyet.

I kveld var vi på natt safari, og det var kjempe gøy og eksotisk. Vi kjørte ut på landsbygda og da mener jeg ut på landsbygda (helt til vi møtte et skilt hvor det sto dead end). Her kom vi til en kjempe stor farm hvor kuene gikk fritt på åkrene også trakk de ned til vannet om natten hvor alle alligatorene er (de lever et farlig liv).

Forskjellen på en alligator og krokodille er bla. størrelsen(krokodillen er sørst) og at alligatorene lever i ferskvann og krokodillene lever i saltvann, og de er bitre fiender.

Vi kom ut til denne farmen en og en halv time for tidlig, det hadde nok skjedd en misforståelse mellom oss og de på tiden. Men vi ble anbefalt å slå ihjel tiden på et lokal spisested som heter Shef Johns (vi hadde jo ikke spist ordentlig middag så det passet midt i blinken). Shef Johns er et bitter lite sted som vi forelsket oss i. Vel tilbake på farmen hvor de andre safari folkene hadde ankommet gikk vi igjennom sikkerhets rutinene før vi dro av gårde. Jeg må innrømme at jeg satt og tenkte "hvis det skjer noe med båten og vi må ta på redningsvesten og være i vannet, er vi angrepet av "Ali" og godt tygd før noen rekker å komme å redde oss opp fra vannet (vestene fikk vi heldigvis ikke bruk for).

Da vi er så mange som skal på natt safari er det to store båter som skal av gårde i kveld. I den båten vi sitter i er det en familie som også var på dag safari, men da var det kun far og datter med guide som reiste ut (liten båt) og med til historien hører det med at da de stoppet for å se på noen alligatorer var det en stor som angrep båten og prøvde å hoppe opp i den. Pappaen fortalte oss at datteren hoppet så å si opp til guiden som sitter litt høyrere enn sine passasjerer og faren selv hoppet sidelengs. Det hadde visst vært en tøff opplevelse, så datteren satt sammen med en venninne på kveldens utflukt og var vetta skremt.

Turen var FLOTT OG SPENNENDE for oss alle sammen i båten. Vi fikk til og med se noen av disse dyrene som vi alle har stor respekt for. Dette gjør vi gjerne igjen.

Ser dere ordentlig etter så ser dere at vi fikk utlevert vernebriller og hørselværn. Dette inngikk i sikkerhetsrutinene.

NB: Bakken syntes det er så kult å ha capsen i belte om kvelden (han syntes, ikke jeg). Hva syntes dere Maiken og Ørjan, ganske harry spør du meg?   :-)

Bilder 25. Juni


Bilder 25. Juni

Dette treet husker jeg heller ikke hva heter men (kanskje Liv og Bjørn vet det :-) ), men de blir veldig gamle. Det skjegget dere ser gror på dette treet ble brukt til forskjellige ting i "gamle dager" bla. Ford brukte skjegget til fyll av setene i bilene og det blir i dag brukt i blomsterdekorajsoner. Det er veldig spooki å se i grålysningen.

Da dette bilder bel tatt var det fortsatt lyst, men opplevelsene i kveld ble forsterket med dette synet da vi reiste fra farmen.

25. Juni


Bilder 25. Juni

Denne krokodillen er en hun og i følge vår guide er den kjempe stor til hun å være. Den er litt over 9 fot lang (det går 3 fot på meteren), så det vil si at den er litt over 3 meter lang (det var spesielt og se i virkeligheten). Vi var kun noen få meter fra så hvis den hadde plutselig beveget seg så hadde det nok gått et støkk gjennom alle sammen :-) 

Eksotisk eller hva?

Bilder 25. Juni


Bilder 25. Juni


fredag 28. juni 2013

23. juni - Orlando

I dag har vi vært i Seaworld og for en opplevelse det har vært for oss begge to. Jeg har matet delfiner og Øivind har kjørt berg og dalbane. Den var visst helt rå. Ellers har Øivind klappet noen Rokker og vi har endelig sett Pelikaner og Flamingoer.

Vi har også sett et show med delfiner, store papegøyer og en kjempe ørn som fløy over publikum. Vi falt helt i staver så flott var det.

Bilder 23. Juni - Orlando


Bilder 23. Juni - Orlando

Denne har altså Øivind kjørt, jeg skjønner ikke at han tørr, men moro var det visst. 

Ferien er reddet


Ferien er reddet


Ferien er reddet


torsdag 27. juni 2013

Øivind har nå gått til filmen

Corvette piken :-)

HEI Dag- Ove, Mona, Espen og alle dere andre på Sunnaas.

Vi har laget en filmsnutt når Øivind kjører bilen, men jeg vet ikke om vi får til å legge den ut på nett. Jeg vet at dere har snakket mye om denne bilen og V8 motor og det hele (en manne ting).

Jeg har skrevet at dette er en PENIS FORLENGER og det mener jeg, men når jeg først har sagt det så skal jeg allikevel innrømme at det er morsomt å ha kjørt den.

Når vi tok disse bildene prøvde vi å gjøre det litt i smug og litt i stillhet, men det kom en bil kjørende forbi og den klarte å kjøre forbi hele 3 ganger før vi var ferdig med "filmtakingen" og foto shuten. Vi fikk latterkrampe og alt ble veldig flaut, men her er nå bildene. MORRO VAR DET :-)

22. Juni - Orlando

Ja, nå har vi ankommet Orlando, og jeg har endelig fått tillatelse til å kjøre bilen. Selvfølgelig er det en flott bil selv om det ikke er plass til bagasje. Jeg har kjørt på motorveien som har hastighet 70 Miles, og det er gubben misunnelig på. Vi forholder oss til fartsgrensene for vi har ikke lyst til å bli stoppet pga. Speeding (vi har ordnet med internasjonalt førerkort før vi dro onkel Terje). Det igjen resulterer i at vi til stadighet blir forbikjørt, men vi ser jo også at folk blir stoppen på veiskulderen.

Internasjonalt førerkort fåes over disk på NAFs hovedkontor, Brynseng veien på Helsfyr (les mer om det på nettet) veldig fort gjort og enkelt å skaffe seg.

Jeg har allikevel dratt på litt så det napper litt i løken for alle og en hver he he, men det varte bare i noen sekunder så var vi nede i fartsgrensen igjen.

Vel fremme i Orlando fikk vi rommet vårt, men det lå helt inntil hovedveien og tivoli, så dagen etter fikk vi byttet rom til mitt i rekken på hotell anlegget vårt og i 3 etg. Det var mye bedre. Øivind ligger med øreproppene sine om natten og har gjort det siden NY og sovet som et barn, det er verre med meg. Men nå er søvnen tilbake og godt er det.

Her blir vi i 3 dager. Mitt eneste ønske med USA turen er å svømme med delfiner, men det koster ca 2400 kr  pr. pers. for dagspass i den parken hvor det skjer. Selv om alt da er inkluder (mat, drikke så mye du vil, bading i basseng og andre aktiviteter og selvfølgelig bade med delfiner), så blir ikke det noe av men jeg får nest best og det er å klappe og mate de i Sea Word og det skal skje i morgen mandag.

Alt du skal være med på her er basert på hele dager og dagspass. Øivind orker ikke mer enn halve dager, så enten må vi ut fra morgningen av og hjem igjen ved 3 tiden eller så må vi ut ved 12-13 tiden så holder vi ut til ca 22-23 tiden om kvelden med litt hvile på en stille plass på ettermiddagen. Vi har valgt å dra ut ved 12-13 tiden selv om vi må betale full pris på de aktivitetene vi skal være med på. Derfor har vi valgt bort Disneyword og Ecpot senteret og heller valgt Sea World og natt safari med air boat. Natt safari skal vi på tirsdag. Ellers koser vi oss masse og tar livet med ro.

Første kvelden her valgte vi å ta Trolley bussen (den koster 1,5 dollar pr. pers pr. tur og går kun hovedgaten International Dr og den går ca. hver halvtime frem til ca. 23 og da er det jo natta for Bakkens allikevel) til Point Orlando. Det er ca. 5 min fra der hvor vi bor. Her er alt av restauranter, kafeer, barer og natte liv. Og selvfølgelig masse fine butikker å se i.

Her traff vi en som sto med en alligator som du kunne få holde for 5 dollar som skulle være inntekt for å ta vare på disse dyrene. 0m pengen går til dette formålet vites ikke, men jeg holdt den nå og betalte for meg. Jeg må innrømme at jeg var ikke noe særlig høy i hatten. I etterkant er jeg glad for at jeg gjorde det. De er ikke slimete slik jeg trodde de skulle være mamma, men det var som å ta på din krokodille veske helt tørr og kald J J (jeg gleder meg allerede til vi skal på natt safari).

Ellers så vi noen rare men fine bygninger før vi spiste middag og tuslet oss hjemover igjen for natten.

Bilder 22. Juni

Denne Trolley bussen er et så godt tilbud her at vi var bare alene i bussen en holdeplass. Vi er flike å ta kollektivt, men det er vi alltid når vi er ute å reiser. En får sett så mye mer på den måten.

Bilder 22. Juni


Bilder 22. Juni


Bilder 22. Juni


21. Juni

I dag reiser vi fra Key West og setter nesen mot Orlando.

Det har vært 2 herlige dager med sol, bading og å nyte livet på en fantastisk plass, men nå må vi videre. På veien når en kjører til og fra Key West (på folkemunne kalt Paradis) The Keys så vi noen skilt som var litt utenom det vanlige. Vi har stadig truffet på skilt som indikerer at det er vilttråkk, men at et skilt skal indikere at det er tråkk for krokodiller var noe nytt.

Det vi også har lagt merke til her er at det er kun bredden på veien som skiller mellom Atlanterhavet og Mexico gulfen. Her er det en tresort som jeg dessverre ikke husker navnet på som vokser, og det veldig spesielle med den er at det er den eneste tresorten som lever i saltvann men som skiller saltet og tar til seg bare ferskvannet.

Siden vi bare har badet i Atlanterhavet her i USA, fikk vi noen turister fra Brasil til å ta bilde av oss i Mexico gulfen, og her ser dere dette treet som jeg snakker om. Hvor stort det kan bli vet jeg heller ikke. Vi har sett de fra små til denne størrelsen.

Vi hadde bestemt oss for at vi skulle ta en tur innom Everglades National park for å kjøre air boat, så vi  plotta oss inn på et stedsnavn på GPS´n i nærheten av denne parken. Vi fant til slutt et skilt som det sto Everglades National park og svingte inn, og plutselig var vi midt i ødemarken. Vi kjørte litt til og kom til en bom som vi også kjørte forbi. Da vi kom til et nytt veiskille tok vi til høyre for der skulle det være en "farm". Etter ca. 100 m oppdaget vi at denne farmen var stengt og nå følte vi oss veldig alene, så vi snudde  igjen og kjørte forbi veiskillet for der hadde vi sett at det var noen "redningsbiler" ala Texas Rangers. Her ble vi enig om å gå ut og spørre om veien. Jeg gikk ut og Øivind tuslet etter (det er en mann og ha med i krigen tenkte jeg), for hvis det kommer en alligator hoppende ut her er Bakken for langt unna til å redde noen andre enn seg selv. Vi ropte og ropte men fikk ingen svar, så vi besluttet å kjøre samme vei tilbake som vi kom (vi turte ikke mer).

Så tilbake til highwayn satte vi nesa mot Orlando. Vi har blidt enig om å ha et stopp på veien, så vi la oss inn på et Ramada hotell i Okeechobee Av (West Palm Beach). Bare navnet gir meg en følelse av å være i en indianer landsby. Her er rommet stort og utsikten er ikke å forakte. Ramada er en hotell kjede som er absolutt å anbefale hvis en skal legge seg inn et sted "over her". Det er hyggelig betjening, store fine rom og ikke dyrt, med tax ca 90 dollar som er med dagens valuta (6 N kr) ca. 540 kr for rommet.

Bilder 21. Juni