fredag 3. juli 2015

1. juli - Nusfjord

I dag sjekker vi ut fra Solsiden rorbuer på Ballstad og skal forlytte oss til Nusfjord rorbuer, norges best bevarte fiskevær.

Vi takker for oss på Ballstad, det er et flott sted vi gjerne anbefaler andre å reise til og overnatte, og vi kommer gjerne igjen.




Utsikten rett utenfor vår dør.


Dette er resepsjonen til Solsiden rorbuer på Ballstad.


Før vi setter nesa mot Nusfjord er vi blidt enig om å reise ut på de siste utpostene på Lofoten vi enda ikke har kjørt til, så vi kjører ut igjen på E10 mot Å og kjører til Nesland og Selfjord. Dette var steder som det ikke var noe spesielt som skjedde eller var noe å se, men vi oppdaget en fin campingplass ute ved Fredvang på vei ut mot Selfjord - det er en camping i den minste kategorien men allikevel et sted å overnatte da den ligger helt for seg selv inne i sunnet og litt i le for vær og vind.

Etter å ha vært innom disse stedene går turen videre ut på E10 mot Reine. Her skal sommerbåten være i kveld og vi har lyst til å være tilstedet. Da vi kommer til Reine for å ta stedet bedre i øyesyn, oppdager vi at båten ligger til kai et stykke utenfor sentrum og at vi må igjennom en byggeplass for å komme dit. Vi trodde at båten skulle være ankret på kaia i sentrum slik at vi kunne oppleve Reine sentrum og det yrene livet her samtidig. Vi ble enig om at vi spiste lunsj her istedenfor og heller dra til Nusfjord for å se sendingen på tv (vi vil jo få best oversikt og de beste bildene på den måten). 


Sommerbåten 2015



Rorbuer i Reine


Kaia i Reine



Her spise vi lunsj, et vakket sted med sjel



Da vi kom til Nusfjord ble vi veldig fornøyd med stedet (rorbua), men det er ikke tv her, så det blir noe godt i glasset og en god bok i stedenfor etter at vi har laget hjemmelaget suppe på selvfisket Lange fra Ballstad (det er ingen dårlig erstattning det).







Mmmmmm deilig hjemmelaget fiskesuppe



3o. juni - Ballstad - Å

I dag er dagens mål Å, og det gleder vi oss virkelig til. Vi våknet til strålende sol og varmt, 10 grader, og den teperaturen tror jeg ikke vi har opplevd før på turen fra morningen av før i dag. Dagen startet med en rolig morning med kaffe på sengen og en krimbok, det kaller jeg å ha en snill mann og føle at det er ferie. Så bar det ned E10 til Å, og for et vær vi fikk. På vei til Å måtte vi reise gjennom flere flotte steder og en av de var Ramberg, dette stedet er et populært sted for surfere (Øivind hørte på radioen for noen dager siden at det var en gjeng på vei hit med tog fra Oslo).


Det er som å komme til et hvilket som helst sted i syden når en ser bort i fra gradene, men bare ser på fargen på vannet og de flotte strendene her i Lofoten.




OG FOR EN NATUR VI HAR


Å, taler for seg selv.





Det blomstrer i fjæra


Her står det Tenkebenken.

Siden været er så fint i dag, reiste vi innom Sørvågen for å spise en is og nyte sola på vei tilbake til Ballstad.






Da vi var på vei til Å blir vi ringt opp fra resepsjonen på Solsiden rorbuer på Ballstad (der vi bor) og de lurer på om vi fortsatt er interessert i båttur med egen fiske båt. Og det var vi selfølgelig (vi har nemlig stått på venteliste siden mandag, men det må være minst fem for at båten reiser ut), og det skulle vi ikke angre på.



Vindu nr. 2 fra venstre er der vi bor, så vi hadde en flott beliggenhet og kunne nyte ettermiddag/kveldssol.


Klar for en tur på havet.


Skipper Basse, en gossen bestefar og histroriene satt løst.


Mon tro om fisken biter på disse krokene, det er lov å håpe.


Ser ut som du har solgt smør men ikke fått betalt.


Øivind fikk en Lange på 5 kg.

Lange er en fisk som ligner veldig på Torsk, og den er veldig god å koke i følge Basse. Det må jo nevnes at også jeg fikk en fisk selv om den ikke er avbildet. Det var en Torsk på 1 kg (min største fisk noensinne), og det var virkelig morsomt å være med på fisketur selv om jeg ikke er noe glad i å dra på fisketurer, og når været er så fint er det jo en opplevelse.


Gutta fra Østrike og Tyskland fikk en Torsk på 8 kg (Øivind var litt misunnelig på den).

 VI FIKK FISK, og Basse renser og filiterer. 

Kvelden ble avsluttet med biff til middag og min torsk til dessert og selvfølgelig noe godt i galsset, heeeerlig.




29. juni - Ballstad

Ja, her skal vi ha base i 3 dager. Det skal bli deilig å slippe å pakke ut bilen for å pakke den ned igjen dagen etter, og bare nyte stedet og ta dags utflukter, og ikke minst vite at vi kommer til ferdig rorbu når vi er tilbake til utgangspunktet.

Dagens mål er Vikingland i Borge. En flott plass og jeg lar bildene tale for seg.
















Stedets smed.



Disse båtene kan du være med å ro med eller seile med.



En sten som de har funnet fra gamle gamle gamle dager.

Da vi kom tilbake til Ballstad, var vi enig om at vi skulle spise stedets bacalao på Ballstads egen kafè. Det smakte fortreffelig i flotte lokaler.


Ellers koste vi oss i rorbua med noe godt i glasset, og vi avlsuttet kvelden med å gå ut og oppleve det spesielle lyset her i nord og midnattsola.