søndag 7. februar 2016

Høsttur 2015 ble til vintertur 2016

 Da vi hadde en kald men flott sommer ferie i fjor (Lofoten), bestemte vi oss for at vi skulle ta en tur til varmere strøk på høsten okt./nov. Turen ble utsatt da vi fikk Buddy, men nå er det på tide å komme seg av gårde. Og turen denne gang går til BALI :-)


Bali er en øy og provins i Indonesia. Hovedstaden er Denpasar. Bali ligger i de vestligste av de mindre Sundaøyene, mellom Java i vest og Lombok i øst. Bali er en av Indonesias 33 provinser med provinshovedstaden mot sør på øya. Den er også det viktigste turistmålet i landet og er kjent for sin høyt utviklede kunst, inkludert dans, skulptur, malekunst, lærarbeider, metallarbeider og musikk.

Bali ligger 3,2 km øst for Java og ca. 8 grader sør for ekvator. Mellom Bali og Java ligger Balistredet. Fra øst til vest er øya ca. 153 km bred og strekker seg ca. 112 km fra nord til sør. Landarealet er 5 632 km². Fjellene midt på øya strekker seg over 3 000 moh. Det høyeste er Gunung Agung (3 142 m) kjent som "moderfjellet" og er en aktiv vulkan. Balis to største byer er hovedstaden Denpasar og den tidligere hovedstaden Singaraja

Mens hinduene utgjør en minoritet på ca 2 % i Indonesia som helhet, er hinduene i solid flertall på Bali: omlag 90 % av balineserne er hinduister.

Religionen påvirker all virksomhet på øya. Det finnes tempel overalt og selv om man utelater familietemplene som hver familie har ved sitt bolighus, er antallet ca 20 000. På balinesisk kalles tempel pura. Alle templer er orientert mot fjellene midt på øya.

Et kastesystem med fire kaster praktiseres, men det er ikke så komplisert eller strikt som i India.
   Shudras - er bønder og den største klassen, som 93 prosent av befolkningen tilhører.
   Wesias - er klassen for handelsmenn og administratorer
   Ksatrias er krigerklassen og adelen.
   Brahminer er hellige menn og prester.















Hotellet vi skal bo på heter Bali Tropic resort & Spa og ligger sør på øya, nærmere bestemt i Nusa Dua området. Denne gangen tenkte vi å prøve bungalow, og vi fikk oss en overraskelse da den viste seg å være på 52 kvm. Ja ja, vi får ihvertfall mulighet til å gå på hvert vårt "promperom" hvis det blir et behov, he he he.















Valutaen på Bali er Indonesiske Rupier (IDR). 100 NOK = 191 611 IDR (februar 2014)










2 kommentarer:

  1. Så utrolig spennende dette blir - gleder meg til reisebrev :)

    Riktig god tur til dere!!!

    Klem fra Hildegunn

    SvarSlett
  2. Jeg er nå fullstendig finansiell fordi jeg lånte fra LFDS. Jeg vil bringe dette til kunngjøringen til publikum om hvordan jeg kom i kontakt med LFDS etter at jeg mistet jobben og ble nektet lån av banken min og andre økonomiske institusjon på grunn av min kredittscore. Jeg kunne ikke betale barnas avgifter. Jeg sto bak på regninger, i ferd med å bli kastet ut av huset på grunn av min manglende evne til å betale husleien. Det var i løpet av denne perioden barna mine ble tatt fra meg av fosterhjem. Så bestemte jeg meg for å søke etter midler på nettet der jeg mistet $ 3707 som jeg lånte fra venner som jeg ble dratt av av to online låneselskaper. Inntil jeg leste om: Le_Meridian Funding Service (lfdsloans@outlook.com / lfdsloans@lemeridianfds.com) et sted på internett, var fortsatt ikke overbevist på grunn av det jeg har vært igjennom før en slektning av meg som er presteskap også fortalte meg om den pågående låneplanen til LFDS til en veldig lav rente på 1,9%% og nydelige avdragsbetingelser uten straff for mislighold av betaling. Jeg har ikke noe valg enn å også kontakte dem som jeg gjorde gjennom tekst + 1-989-394-3740 og Herr Benjamin svarte tilbake til meg. Den dagen var den beste dagen i livet mitt som aldri kan glemmes når jeg motta et kredittvarsel på $ 400 000,00. Usd-lånebeløp jeg søkte om. Jeg benyttet meg av lånet effektivt til å betale opp gjelden og starte opp en bedrift, og i dag er jeg og barna mine så glade og oppfylle. Du kan også kontakte dem via e-post: (lfdsloans@outlook.com / lfdsloans@lemeridianfds.com) WhatsApptext hjelpelinje: + 1-989-394-3740 Hvorfor gjør jeg dette? Jeg gjør dette for å redde så mange som trenger et lån for ikke å bli offer for svindel på internett. Takk og Gud velsigne dere alle, jeg er Oleksander Artem fra Horizon Park BC, Ukrain.

    SvarSlett