fredag 3. juli 2015

3o. juni - Ballstad - Å

I dag er dagens mål Å, og det gleder vi oss virkelig til. Vi våknet til strålende sol og varmt, 10 grader, og den teperaturen tror jeg ikke vi har opplevd før på turen fra morningen av før i dag. Dagen startet med en rolig morning med kaffe på sengen og en krimbok, det kaller jeg å ha en snill mann og føle at det er ferie. Så bar det ned E10 til Å, og for et vær vi fikk. På vei til Å måtte vi reise gjennom flere flotte steder og en av de var Ramberg, dette stedet er et populært sted for surfere (Øivind hørte på radioen for noen dager siden at det var en gjeng på vei hit med tog fra Oslo).


Det er som å komme til et hvilket som helst sted i syden når en ser bort i fra gradene, men bare ser på fargen på vannet og de flotte strendene her i Lofoten.
OG FOR EN NATUR VI HAR


Å, taler for seg selv.

Det blomstrer i fjæra


Her står det Tenkebenken.

Siden været er så fint i dag, reiste vi innom Sørvågen for å spise en is og nyte sola på vei tilbake til Ballstad.


Da vi var på vei til Å blir vi ringt opp fra resepsjonen på Solsiden rorbuer på Ballstad (der vi bor) og de lurer på om vi fortsatt er interessert i båttur med egen fiske båt. Og det var vi selfølgelig (vi har nemlig stått på venteliste siden mandag, men det må være minst fem for at båten reiser ut), og det skulle vi ikke angre på.Vindu nr. 2 fra venstre er der vi bor, så vi hadde en flott beliggenhet og kunne nyte ettermiddag/kveldssol.


Klar for en tur på havet.


Skipper Basse, en gossen bestefar og histroriene satt løst.


Mon tro om fisken biter på disse krokene, det er lov å håpe.


Ser ut som du har solgt smør men ikke fått betalt.


Øivind fikk en Lange på 5 kg.

Lange er en fisk som ligner veldig på Torsk, og den er veldig god å koke i følge Basse. Det må jo nevnes at også jeg fikk en fisk selv om den ikke er avbildet. Det var en Torsk på 1 kg (min største fisk noensinne), og det var virkelig morsomt å være med på fisketur selv om jeg ikke er noe glad i å dra på fisketurer, og når været er så fint er det jo en opplevelse.


Gutta fra Østrike og Tyskland fikk en Torsk på 8 kg (Øivind var litt misunnelig på den).

 VI FIKK FISK, og Basse renser og filiterer. 

Kvelden ble avsluttet med biff til middag og min torsk til dessert og selvfølgelig noe godt i galsset, heeeerlig.
1 kommentar: