onsdag 24. februar 2016

19. februar 2016

I dag har vi leid egen bil med sjåfør for dagen for a road trip on Bali, og det koster oss 600 000 Indonesisk rupia IDR, ca 400-500 norske kroner for 9 timer, og det er vært enhver krone. Det er jo bare litt dyrere enn en tur hjem fra byen en helg (vi hadde gladelig betalt mer, om det var så om å gjøre). Sjåføren som møter oss heter I Made Tarka og er onkelen til I Waian Piadnya, som er eier av restauranten vi spiste på forrige dagen Pitanira dining corner. Alderen er vanskelig å bestemmer her, men jeg vil tippe i slutten av 50 årene, altså en voksen mann, he he he he. Det har vært en fantastisk dag med mye opplevelser og mye informasjon. I Made har vært utrolig flink til å fortelle om Bali og de forskjellige tradisjonene her, om de forskjellige landsbyene vi har kjørt igjennom, religion og historie.

Det første stedet vi var innom var et typisk Indonesisk dans/teater stykke. Det var morsomt å ha opplevd men det er ganske høylydt og leven, men flotte kostymer :-)
Så gikk turen til en fabrikk som viste hvordan en lager mønster på klær og så etterpå vever produktet. Spennende å se, men ikke noe for oss å kjøpe.


En får stor respekt for hvordan de jobber og ser hvor mye jobb det er før det endelige produktet og i en varme som er helt u utholdelig for oss.


Så gikk turen til Butuan Tempel. The Temple is a local Balinese Hindu temple loooked after by the local resident of Batuan countryside. The temple is designed very beautiful with full of Balinese ornaments and the roof temple buildings is made from the fiber of chromatid black palm tree. It is strategically located beside of the main road form Denpasar to Ubud tawn. Batuan Temple were founded in  the year 944 osaka (1020 AD).


Etter å ha vært innom Butuan Tempel gikk turen til en sølv og gull fabrikk hvor vi fikk se hvordan smykkene blir laget her på øya. Det var heller ikke her, noe å kjøpe for oss. 

Så går turen videre til et av flere høye fjell her på Bali. Det fjellet vi skal opp på i dag heter Kintamani. Vi er nå på godt over 2000 meter og nå ser vi tåka kommer, så vi håper vi får se litt før regnet setter inn.


Her ser vi landsbyen nede i dalen som er Balis eldste landsby. Her er det, enn så lenge, i følge I Made (vår sjåfør) ingen hotel, dvs. ingen turisme, men det vil nok komme det også sier han om noen år. Ser en nøye etter vil dere se fiskeoppdrett ute i vannet.


Fra vår utsiktspost, ser vi landsbyen til høyre og ser vi til venstre har vi utsikt til Balis høyeste fjell Gunungagung som er 3142 meter over havet. og har øyas eneste vulkan. Eksakt årstall på utbruddene har jeg ikke oversikt over, men det sies at vulkanen har vært aktiv 24 ganger fra 1800 tallet og frem til nå. Her er det mange som går fotturer i høy sesongen, som er fra mai/juni - sept/okt. 


SÅ KOM REGNET!!!!!!!!På vei tilbake til Nusa Dua som er navnet på den landsbyen vi bor i ved kysten, går veien tilbake via en liten ris terrasser hvor det er laget mange flotte resturanter hvor en kan få seg en matbit eller noe godt i glasset.Videre gikk turen innom Monkey Forest som ligger i landsbyen Ubud
Dette har vært en lang dag, så det blir tidlig kvelden på Bakkens, GOD NATT EVERY ONE1 kommentar: