søndag 7. februar 2016

Høsttur 2015 ble til vintertur 2016

 Da vi hadde en kald men flott sommer ferie i fjor (Lofoten), bestemte vi oss for at vi skulle ta en tur til varmere strøk på høsten okt./nov. Turen ble utsatt da vi fikk Buddy, men nå er det på tide å komme seg av gårde. Og turen denne gang går til BALI :-)


Bali er en øy og provins i Indonesia. Hovedstaden er Denpasar. Bali ligger i de vestligste av de mindre Sundaøyene, mellom Java i vest og Lombok i øst. Bali er en av Indonesias 33 provinser med provinshovedstaden mot sør på øya. Den er også det viktigste turistmålet i landet og er kjent for sin høyt utviklede kunst, inkludert dans, skulptur, malekunst, lærarbeider, metallarbeider og musikk.

Bali ligger 3,2 km øst for Java og ca. 8 grader sør for ekvator. Mellom Bali og Java ligger Balistredet. Fra øst til vest er øya ca. 153 km bred og strekker seg ca. 112 km fra nord til sør. Landarealet er 5 632 km². Fjellene midt på øya strekker seg over 3 000 moh. Det høyeste er Gunung Agung (3 142 m) kjent som "moderfjellet" og er en aktiv vulkan. Balis to største byer er hovedstaden Denpasar og den tidligere hovedstaden Singaraja

Mens hinduene utgjør en minoritet på ca 2 % i Indonesia som helhet, er hinduene i solid flertall på Bali: omlag 90 % av balineserne er hinduister.

Religionen påvirker all virksomhet på øya. Det finnes tempel overalt og selv om man utelater familietemplene som hver familie har ved sitt bolighus, er antallet ca 20 000. På balinesisk kalles tempel pura. Alle templer er orientert mot fjellene midt på øya.

Et kastesystem med fire kaster praktiseres, men det er ikke så komplisert eller strikt som i India.
   Shudras - er bønder og den største klassen, som 93 prosent av befolkningen tilhører.
   Wesias - er klassen for handelsmenn og administratorer
   Ksatrias er krigerklassen og adelen.
   Brahminer er hellige menn og prester.Hotellet vi skal bo på heter Bali Tropic resort & Spa og ligger sør på øya, nærmere bestemt i Nusa Dua området. Denne gangen tenkte vi å prøve bungalow, og vi fikk oss en overraskelse da den viste seg å være på 52 kvm. Ja ja, vi får ihvertfall mulighet til å gå på hvert vårt "promperom" hvis det blir et behov, he he he.Valutaen på Bali er Indonesiske Rupier (IDR). 100 NOK = 191 611 IDR (februar 2014)


1 kommentar:

  1. Så utrolig spennende dette blir - gleder meg til reisebrev :)

    Riktig god tur til dere!!!

    Klem fra Hildegunn

    SvarSlett