fredag 26. juni 2015

22. juni - på vei til Bodø

Nok en morgen våkner vi til sol. Nå har vi virkelig hatt noen flotte dager. Vi har rett og slett hatt fint vær siden vi begynte på Helgelandskysten. Målet for dagens etappe er å komme så langt som mulig og helst til Saltstraumen. Vi skal ha 2 fergeoverganger i dag, Kilboghamn - Jektvik - her passerte vi Polarsirkelen (det var kaldt og vind ute, så bilde ble tatt fra salongen), og Ågskaret - Forøy.I dag gikk det med noe ventetid på fergene også oppdaget vi at denne kvelden ville være den siste på noen dager med sol fra klar himmel, og siden det er et stort mål og ønske for Øivind å fiske i Saltstraumen, har vi lenge blidt enig om at vi skal ha en overnatting her. Så vi valgte å slå oss til for natten litt tidlig i dag for å utnytte sol og varme. Stedet vi fant er nok et lite og intimt sted som vi var litt skeptisk til med en gang, men nok en gang ble vi påminnet om at det er de litt avsidesliggenes plassene som er gull verdt.


Døra til venstre er inn til dusjene og døra ved verandaen er inn til en felles låve som er innredet som en stue med kjøkken krok.


Nå er støtte pilsen snart på plass.


Øivind er ute for å fiske på campingplassen´s egen brygge (det er også mulighet for lån/leie av båt). Vi kom i prat med et ungt svensk par (20 årene) som var helt i ekstase når vi ankom plassen, de hadde fisket for første gang i sitt liv og de hadde kun vært ute i 30 min ( i bår under brua) og fått 4 store torsk og en stor sei. Vi så de og de var virkelig store (ca 3-5 kg pr).


Utsikt fra svaberget ved brygga.


Solnedgang ved Kjellingstraumen camping ved Nygårdsjøen


Frokost 23. juni og a mor steker egg, og vi nyter det i morgen solen.Utsikten fra haugen ved campingplassen. Ut fra lyset som skifter hele døgnet er dette et skue hele døgnet. Et sted som sjele får ro.Takk for oss, dette var et opphold vi vil huske. Det er en gammel mann som eier dette stedet som helsa skranter med. Han får hjelp av en ung mann (25 år) fra stedets asylmottak (les flott mann med store bokstaver). Da gamlefar ble hjerteoperert flyttet den unge mannen inn til ham (et eget rom i forbindelse til hovedhuset), og tar seg av hele driften på campingen (det seg være klippeing av gress, utlån av båt/grill/ta bilder av fornøyde gjester, vask av do/dusj/hytter eller rett og slett påse at alle har det bra. Det er sikkert et paradis for ham å komme hit. Ut og vekk fra mottaket (aom han har vært på i 5 år) og til en slik idyllisk plass. Han snakket godt norsk, engelsk, og stod virkelig på pinne for ALLE gjesten, uansett om de var faste campere eller som oss inn på en snar visitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar