søndag 14. juni 2015

FØRSTE ETAPPE 12. juni - 14. Juni

Jaaa, endelig har ferien begynt , 12. juni - 12. juli. 

Fredag kl 1500 satte vi nesa mot Sandes, det vil si vi hadde vår første overnatting i Kristiansand, næremere bestemt Hamresanden camping.

Endelig er telte oppe ca 2130.Mmmmm, matens smakte selv om den ikke var på bordet før ca 2230 :-).

Lørdag 23. juni hadde vi klokka på ring kl. 0700 og litt over kl. 0900 bar det av gårde til Sandes hvor Ørjan skulle gå i mål etter 9,5 mil på sykkelsetet. Vel i mål og ganske sliten, var både han og vi fornøyd og veldig stolt av innsatsen som ble lagt ned for til slutt å komme i mål etter 4,31,05 på sykkelsetet.


Øivind og jeg har lagt oss inn på Vølstadskogen camping, SandnesNår en camper så må vi innrømme at en kommer veldig tett inn på andre mennesker, og vi har oppdaget at mange eldre, pensjonister, faktisk camper men dog i campingbiler. I vår ferie verden lever de i noen slott og vi lever i en falleferdige rønne, og når vi søndag morgen (13. juni) går på toalettet og møter våre naboer i slobrokk, ja da er du konge. Vi fikk oss en god latter da vi i munn på hverandre skulle fortelle hva vi hadde opplevd :-)  :-)  :-).

I dag, søndag 13. juni setter vi nesa mot Preikestolen. Vi kom litt sent av gårde, men vi ankommer parkeringen til Preikestolen og med godt mot tar bena fatt ca kl. 12.15. Turen er estimert til 2 timer hver vei, og da vi oppdaget at vi kun brukte 1 time og 40 min. opp (og da gikk vi ikke fort), ble vi ganske fornøyde. Det ble en fantasktisk tur og en FLOTT utsikt på toppen selv om ingen av oss turte å gå helt ut på tuppen.
En oversikt over turen fra start til mål.

Hvis en ser godt etter er det en hvit runding som indikerer hvor langt vi har kommet på turen.

En fornøyd kar som faktisk nyter naturopplevelsen.
Vel oppe er væreguden med oss, vi fikk sol. Vi var nemlig innom alle årstider på vei opp, til og med haglebyger, så ulltøy, boblejakke, skalljakke, lue og våtter var i bruk.

Vi er veldig fornøyd med dagen og egeninnsatsen, og har blidt enig om å legge oss til på Preikestolen camping. Det skal bli deilig med en dusj :-)

Vi vet ikke når vi har tilgang til nett neste gang, for nå skal vi starte på neste etappe og sette nesa mot Lofoten, og det blir over fjellet og der legger vi oss til der det måtte passe, forhåpentligvis ved et idyllisk vann eller bekk, så det kan ta noen dager før neste innlegg er på plass :-)  Vi har enda ikke opplevd noen temperaturer som tilsier sommer selv om kanlenderen forteller oss at vi faktisk er inne i en sommer måned, og vi regner heller ikke med å oppleve det over fjellet, så det er bare å kle på seg når en trekker ned i soveposen :-) :-)

1 kommentar:

  1. Da er dere i gang - blir gøy å følge dere :)
    Ser og høres ut som ferien har startet fint, til tross for lave temperaturer - det er jo engang slik at "det finnes ikke dårlig vær..."

    Kos dere videre på tur nordover.

    Klemmmm

    SvarSlett