fredag 7. juni 2013

Dag 5 i NY - 5. juni

I dag har jeg klagd litt på room servicen, kaffen var nemlig ikke servert før 0845. Slik går det når Bakken ikke våknet før 0830, men det var han vel unt J

Det er deilig å våkne til en kopp kaffe slik at en kan ta unna litt kontorarbeid og oppdatere seg med aviser på nett. Derfor ble det kun frukt til frokost i dag. Brunsj inntok vi på en lokal Starbucks. Deilig kaffe og gode sandwichs ble fortært mens vi så på bykartet hvor vi skulle for å komme til pir 6 for å ta helikopter over NY city. Det var første gang for meg men Øivind har kjørt det mange ganger i militæret så han gledet seg stort. Jeg mannet meg opp med et glass rødvin på en lokal lunsj bar nede ved havnen, men for en opplevelse. Det gjør jeg gjerne igjen.

På vei til  helikopter turen vår gikk vi gjennom en veldig pen plass hvor man mintes Vietnam veteraner. Her var det beplantet og det var satt ut mange benker som folk spiste lunsjen sin i det fine været.

Da vi har bestemt oss for å være litt kulturelle i dag gikk vi også innom National museum of the American Indian på vei til Twin Tower. Her var det mye flott og interessant å se. Og ikke minst veldig imponerende hvordan indianerne lagde ting allerede på 1800 tallet.  Det å kunne lese hvordan klær, hodepryd, sko, krukker, redskap ble laget er bare helt fantastisk.  Det ene skjørtet sto Bakken lenge å så på og til slutt kom det, "det skjørte må ha vært utfordrende å bruke på den tiden, for jeg går ut fra at de ikke hadde truser og da håper jeg jo de har passet på å ta bikini linjen". Da fikk vi oss en god latter J

På vei til tvilling tårnene dukket det plutselig opp et gym (boksing). Artig å se, særlig når de hadde tatt vekk veggene slik at en kunne se det rett fra gaten.

Så bar det til Grand zero. Det gjorde inntrykk, glad vi valgte å gå inn dit. Det var en flott minneplass over alle de som mistet livet 9/11, og the pease tower blir flott og selvfølgelig ruvende. Det er NY høyeste skyskraper med alle sine etasjer, to etasjer mer enn Empire state building.

Vi kom i snakk med en ung og veldig hyggelig gutt på t-banen i dag, og han anbefalte oss å ta en times fergetur ved solnedgang. Og da måtte vi jo spørre når det var og det er ca. 2020-2030. Vi skal prøver å få en ferge som går ca. 2000 for da får vi også med oss Brocklyn brigde by night, det skal visst være et fantastisk skue.

Da vi kom ned til pir 17 ca 2015 var alle billett boder stengt og vi så ikke en eneste ferge, så vi må få sjekket ut når siste ferge går og få gjort det en annen dag.

Nå er Bakkens sultne og det er dags for middag, så vi satte oss like godt ned ved en fiskerestaurant nede ved havna Paciffic grill. Og da vi skulle gå herfra, gjett hvem vi så da. Ja da, nok en kjendis, vel og merke en B kjendis men dog, Johan Olav Koss sammen med blant annet tidligere idrettspresident Tove Paule. 

Så bar det hjem, det skal bli deilig å legge seg for en hver i sær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar